fbpx

by Marja Dettmer Momentum Mastermind

december 21, 2016

Mastermind

De kracht van een mastermind groep

Een doel blijft een droom als je er niets aan doet! Natuurlijk is het goed om een vision board te maken, je doelen op te splitsen in kleinere doelen en daar acties van te maken. We proberen vaak die doelen te bereiken zonder de hulp van anderen. Omdat een doel heel persoonlijk is, vragen we niet vaak om de mening of hulp van onze omgeving. Vroeg of laat zul je ervaren dat de drive minder is. Ambitie raakt achterop. Opeens lijkt je droom of doel ver weg, onhaalbaar of onrealistisch.

Hoe kun je blijvend aan je doelen werken zonder je drive te verliezen? 

Daar kan een mastermind groep bij helpen. Een groep gelijkgestemde mensen die maandelijks of wekelijks bij elkaar komen om elkaar te steunen in het behalen van hun doelen. Een groep waarin je advies kunt geven, kennis kunt delen en elkaar kunt inspireren om doelen te behalen. Stel je eens voor hoe je leven zal veranderen door deze mensen en de energie van zo’n mastermind groep!

Mastermind groep: 7 redenen om je in te schrijven

Hier zijn 7 redenen om je in te schrijven voor een Mastermind groep:

Een mastermind groep is exclusief

In een Mastermind groep zit je met je ‘peers’, dat wil zeggen gelijkgestemde mensen. Dit zijn ondernemers, managers en andere ambitieuze professionals. Omdat de leden van de Mastermind Groep allemaal hetzelfde doel hebben, werk je samen naar het eindresultaat toe.

Hoe bedoel je, we hebben toch allemaal persoonlijke doelen? Dat vraag je je misschien af, maar je werkt uiteindelijk allemaal naar hetzelfde toe: je doelen behalen. Hiervoor kun je gebruik maken van de kennis, het netwerk en de ervaringen van je Mastermind groepsgenoten. Jij krijgt toegang tot deze groep, met de kennis van alle leden, toegang tot hun netwerk en exclusief nauw contact met ze.

Je vindt steun in een Mastermind groep

Omdat je met een Mastermind groep samen werkt aan jullie doelen, heb je veel steun aan elkaar. Je gaat het proces samen aan, diept doelen en dromen samen verder uit en leert elkaar ook persoonlijk kennen. Zit je even vast, of lukt het niet en voelt het alsof er weinig begrip is voor wat jij aan het bouwen bent, dan is je Mastermind groep de steun die je nodig hebt. Zij begrijpen jou als geen ander! De leden van de Mastermind groep worden je buddies. Ze helpen je nieuwe wegen te vinden die je dichter bij je dromen en passies brengen. Je staat er niet meer alleen voor.

Je Mastermind groep zorgt voor meer samenwerking

Ondernemen doe je nooit alleen en werken ook niet! In je Mastermind groep vind je slimme groepsgenoten die allemaal uitstekend zijn in hun vak. Wellicht kun je samen met hen werken aan een project dat je alleen niet van de grond kreeg? Ook kun je iemand vinden die je accountability partner wordt. Jij zou ook wel eens de perfecte persoon kunnen zijn om een ander teamlid te helpen. De groep werkt samen om meer te bereiken met elkaar. TEAM= Together Everyone Achieves Miracles!

Je netwerk wordt groter

Deelnemen aan een Mastermind groep geeft een razendsnelle boost aan je netwerk. Als je al een bedrijf hebt, weet je hoe belangrijk je netwerk is. Door het deelnemen aan een Mastermind groep breid je je netwerk uit. Op de koop toe krijg je vaak toegang tot het netwerk van je Mastermind groepsgenoten, die ook veel interessante en goede mensen kennen. Zo kun je elkaar helpen de beste mensen te vinden voor het behalen van jullie doelen.

Je leert op een unieke manier

Iedereen in je Mastermind groep is uniek met zijn kennis, ervaring en connecties. Door de interactie en het delen van jouw uitdagingen, is het zo goed als zeker dat iemand in jouw Mastermind groep een oplossing voor je heeft. En jij zou ook wel eens in de gelegenheid kunnen komen om met een oplossing, een contact of een tactiek een ander te helpen in je groep. 

Sharing is caring

Als je deelneemt in een Mastermind groep, kom je iets brengen en iets halen. Welke kennis kun jij delen? Welke resource heb je die een ander kan gebruiken? Los van wat je voor jezelf wilt halen uit de Mastermind groep, kun jij delen wat jij weet, wie je kent en hoe je dingen doet. Door te geven voel je je vaak gelukkiger en een completer mens.

Een Mastermind groep helpt je groter te denken

Deelnemen in een Mastermind groep geeft je werkelijk een Master Mind! Je Mastermind groepsgenoten zullen je uitdagen om groter te denken dat je grootste dromen. Wat dromen zij? Hoe klinken die dromen voor jou? En wat doe je met de vragen die ze stellen en de gedachten die je daarbij hebt. Kunnen wij je uit je comfort zone halen en jou helpen groter te dromen? Je zult ver voorbij je grenzen te reiken wanneer je omringd bent door geweldige mensen waarmee je geweldige dingen doet. De steun, de motivatie, en al het leren over en weer brengt je op het pad van een verrijkend en gelukkig leven!

Conclusie

Mastermind groepen zijn dus ongelofelijk krachtig en doen wonderen voor je bedrijf en het bereiken van je levensdoelen. Het groeien in een groep is niet alleen meer effectief, maar het brengt een heel aantal verborgen bonussen met zich mee, zoals vriendschappen, een groep gelijkgestemden (peer group), leren door te doen en nog veel meer.

Vraag hier een kennismakingsgesprek aan en laat jezelf groeien als nooit tevoren!

About the author 

Marja Dettmer

Stefan en Marja Dettmer zijn al ruim twintig jaar ondernemer. Zij zijn eigenaren van meerdere bedrijven, waaronder Succesgids en MKB Mastermind. Hun missie is om ondernemers te ondersteunen bij het opbouwen van een succesvol bedrijf. In het bijzonder ondernemers die de drive voelen om iets te betekenen voor de wereld.
Naast hun brede ervaring als ondernemers, businessmentors en facilitators van ‘Boards of Directors’ en Mastermind-groepen houden zij zich al minstens twee decennia bezig met persoonlijke ontwikkeling. Voor hen gaat dit hand in hand:

De groei van een onderneming is direct gerelateerd aan de groei van de ondernemer zelf -Stefan Dettmer


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Blijf op de hoogte en ontvang waardevolle content:

>