fbpx

by Marja Dettmer Momentum Mastermind

maart 10, 2022

Als ondernemer zul je dit herkennen: je wilt je omzet verhogen, maar het lukt niet. Het voelt alsof je al een tijdje op hetzelfde niveau zit en de groei blijft uit. Naast de frustratie die deze stagnatie met zich meebrengt, ervaar je misschien ook wat negativiteit door deze stilstand. Want het werk wordt al gauw een sleur als er geen beweging meer is. Deze cyclus doorbreek je niet makkelijk in je eentje. Daarom vertellen we je vandaag hoe je je omzet verhoogt met een Mastermind groep.

Hoe je je omzet verhoogt met een Mastermind groep

Allereerst moet je weten wat een Mastermind groep voor je kan doen, voordat je kunt gaan dromen van hogere omzetten en nieuwe groeidoelen. In het artikel ‘‘wat is een Mastermind groep’ leggen we je uitgebreid uit wat een Mastermind groep is. Hier de samenvatting: een Mastermind groep is een groep gelijkgestemden die elkaar ondersteunen en helpen bij persoonlijke groei en zakelijke groei en ontwikkeling en die elkaar hier ook op aanspreekt en bij helpt.

Als je nog nooit hebt ervaren van een Mastermind groep voor je kan doen, dan is dit wellicht een vage beschrijving en begrijp je nog niet direct hoe dit je omzet gaat verhogen. Daarom geven we je graag wat concrete voorbeelden.

Doelen stellen in de Mastermind groep

Als je deel gaat nemen in de Mastermind groep, werken we als eerst aan je doelen. Immers als we niet weten waar jij naartoe wilt, kunnen we je ook niet helpen daar te komen. De doelen die je stelt zijn namelijk een deel van je commitment, waar de rest van de groep jou verantwoordelijk voor zal houden. Zo verlies je niet uit het oog wat je eindbestemming is en zul je gaandeweg steeds meer stappen in de richting van jouw doelen gaan zetten. 

Als je omzetten stagneren, zal dit zich waarschijnlijk vertalen in een doel met een specifiek bedrag. Je groepsgenoten zullen je hier regelmatig naar vragen en ook andere, helpende vragen stellen. Wat kost een lead, hoeveel overhead heb je, hoe werkt jouw acquisitieproces? Ze doen dit niet om jou ‘op het matje te roepen’, maar om je na te laten denken over mogelijke blinde vlekken en je te stimuleren buiten de gebaande paden om te gaan. Ze brengen je in beweging door met jou te sparren over innovatieve nieuwe manieren om omzet te genereren.

Je focus houden op omzet- en winstgroei

Jij weet als geen ander dat ondernemers altijd bezig zijn met hun bedrijf. Brandjes blussen, gaten vullen, doen wat nodig is. Soms werk je meer IN je bedrijf dan AAN je bedrijf. Dat gaat ten koste van je omzet. Door de dagelijkse gang van zaken heb je niet voldoende aandacht voor verhoging van je omzet en blijft de bedrijfsgroei dus uit. Een Mastermind groep houdt je focus op het werken aan je bedrijf. Omdat je bewust bezig bent met de ontwikkeling van je onderneming en veel gaat nadenken over je interne processen en doelen, ga je minder op in de dagelijkse uitvoering van het werk. 

Een Mastermind groep zal jou altijd weer terugbrengen naar de overkoepelende doelen. Ook zullen ze je helpen om buiten je comfort zone te treden. Voor veel ondernemers is het fijn en veilig om de uitvoering te doen. Dat ken je, daar ben je goed in. Een Mastermind groep gaat je vragen om dat even los te laten en met hen te groeien naar meer omzet en een beter bedrijfsresultaat!

Een katalysator voor omzetgroei

Zo is de Mastermind groep een katalysator voor de groei van jouw omzet. In een Mastermind groep kom je iets halen en breng je net zo goed iets in. Andere ondernemers vragen jou om hulp, of laten zien hoe zij hun groei aanpakken. Hierdoor leer je van elkaar en help je elkaar. Je staat er niet alleen voor en hebt een steun in je rug en een stok achter je deur om je doelen te behalen en je omzet te vergroten. Daarnaast bouw je een netwerk op van gelijkgestemde ondernemers, die net als jij gedreven zijn hun bedrijf groot te maken. Sommige vriendschappen in de Mastermind groep leiden zelfs tot nieuwe business kansen!

Benieuwd geworden naar wat een Mastermind groep voor jou kan doen? 

We bespreken graag de mogelijkheden met je. Plan hier een kennnismakingsgesprek

About the author 

Marja Dettmer

Stefan en Marja Dettmer zijn al ruim twintig jaar ondernemer. Zij zijn eigenaren van meerdere bedrijven, waaronder Succesgids en Momentum Mastermind. Hun missie is om ondernemers te ondersteunen bij het opbouwen van een succesvol bedrijf. In het bijzonder ondernemers die de drive voelen om iets te betekenen voor de wereld.
Naast hun brede ervaring als ondernemers, businessmentors en facilitators van ‘Boards of Directors’ en Mastermind-groepen houden zij zich al minstens twee decennia bezig met persoonlijke ontwikkeling. Voor hen gaat dit hand in hand:

De groei van een onderneming is direct gerelateerd aan de groei van de ondernemer zelf -Stefan Dettmer


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Blijf op de hoogte en ontvang waardevolle content:

>