fbpx

by Marja Dettmer
MKB Mastermind

januari 18, 2024

Tony Robbins' Business Mastery in onze Mastermindzaal

Afgelopen week hebben we het voorrecht gehad om deel te nemen aan Tony Robbins' Business Mastery-programma, een ongelofelijke ervaring die niet alleen mijn zakelijk perspectief heeft verbreed, maar ook mijn mindset weer naar ongekende hoogten heeft getild. Dit intens krachtige event vond plaats in onze eigen Mastermindzaal, waar we met een groep gepassioneerde ondernemers 5 intense dagen optrokken om onze ondernemersvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. (mis niet de VIDEO onderaan dit artikel!)

Inspiratie en Inzichten

Business Mastery heeft alwéér een enorme indruk op me achtergelaten, en ik ben niet alleen. Samen met de andere deelnemers, een groep fantastische ondernemers, hebben we niet alleen kennis vergaard, maar ook kristalheldere visies voor de toekomst van onze bedrijven. Het programma gaf ons zéker niet alleen theoretische concepten, het zorgde ook voor praktische strategieën die direct toepasbaar zijn in onze bedrijven. Hey, that’s Tony! Die laat je echt niet zwemmen met een theorietje! 


De Kracht van Samen dit programma volgen: een Mastermind!

De veiligheid die we als gelijkgestemde ondernemers onder elkaar voelden maakte de leerervaring nóg krachtiger. Het samen doen van de opdrachten, het delen van ervaringen, elkaar helpen bij uitdagingen, en het keihard uitspreken van de beslissingen die we gemaakt hadden en daarmee in ons systeem verankerden. De synergie die ontstond gaf ook nog een extra dimensie aan de inzichten die we opdeden. Een bijzondere ervaring die ons samen accountable hield en ervoor zorgde dat niemand ook maar één minuut van het event heeft gemist.

Graag deel ik een kort stukje uit mijn aantekeningen met je.I

Ik kon niet kiezen, dus besloot om mijn notebook gewoon random open te slaan en dát met je te delen. Mijn ervaring is, dat dit vaak ook écht het meest belangrijk is om gedeeld te worden. So here we go:

Uit mijn lessen over  Constante Optimalisatie en Maximimalisatie

Tony Robbins deelde krachtige lessen over constante optimalisatie en maximalisatie. Ik sla mijn notebook open bij het voorbeeld dat Tony gaf met een inspirerend verhaal van de schatduiker Mel Fisher, die 16 jaar lang volhardend bleef zoeken naar het schip met goud waarvan hij dacht, nee WIST dat het ergens op de zeebodem lag. Hij hield niet op na 1 jaar elke dag duiken. En ook niet na 2 jaar. Hoeveel jaar zou jij doorgaan als je he-le-maal niks van bewijs of ROI zou vinden? Mel was niet te stoppen. 16 jaar lang bleef hij zijn enthousiasme volhouden, investeerders overhalen tot uiteindelijk het schip met geld vond. Fisher's volharding, enthousiasme en overtuigingskracht motiveerden niet alleen zijn investeerders maar ook zijn team om door te blijven gaan.

A LEADER IS SOMEONE WHO BRINGS CERTAINTY IN A WORLD OF UNCERTAINTY

Wat moet met absolute zekerheid jouw overtuiging zijn om dit te kunnen volhouden?

 1. Het is er. Het besef dat kansen overal aanwezig zijn, als we bereid zijn ze te zien.
 2. Ik kan het vinden. Het vertrouwen in onze eigen capaciteiten om obstakels te overwinnen en succes te behalen.
 3. Het is de moeite waard. Een diepgeworteld begrip van de waarde die we creëren, waardoor we blijvende inspanningen kunnen rechtvaardigen.

Leiderschap in Onzekere Tijden

De essentie van leiderschap volgens Tony: "Een leider is iemand die zekerheid brengt in een wereld van onzekerheid." In de wereld van ondernemen en betekent dit het cultiveren van een diepgeworteld vertrouwen in:

 1. De markt voor jouw product.
 2. Het vinden van de formule om het goed te vermarkten.
 3. Het geloof dat al je inspanningen uiteindelijk succes en winst zullen opleveren.

Overwinnen van Beperkende Overtuigingen

Vertrouwen opbouwen is essentieel, en Tony benadrukte het belang van het stellen van drie vragen om beperkende overtuigingen te overwinnen:

 1. Is het waar?
 2. Wat ervaar je wanneer je deze gedachte gelooft?
 3. Draai je beperkende overtuiging om.


Terugkijkend en Vooruitblikkend

Business Mastery was niet alleen een gigantisch leerzaam event; het was een transformatieve ervaring die mijn kijk op zakelijk succes wéér heeft vergroot. Ook al heb ik de edities van 2016 en 2018 bijgewoond, je blijft elke keer een nieuw level van inzicht en inspiratie opdoen.

Als organisatoren van dit fantastische SUCCESGIDS event hebben we zelf natuurlijk volop meegedaan, niet verstopt achter de techniektafel maar zelf ook profiterend! We zouden gek zijn als we het niet zouden doen!

De komende weken staan in het teken van laserfocus op het plan om MKB Mastermind naar het volgende niveau te tillen. WE PRACTISE WHAT WE PREACH! En ik heb er onwijs veel zin in.

Tot slot nog een Quote van de Master of Financial Literacy, Keith Cunningham:


"CEO’s need a board to hold them accountable an hold them to their standards - They need to get measured."

Ik gun jou ook deze ervaring. Je bent welkom om de volgende editie met SUCCESGIDS mee te maken. En als dat nog een brug te ver is: onze Mastermind en intervisieprogramma’s zijn laagdrempeliger, en je profiteert intussen wel van de kennis die wij je kunnen bieden, onder andere doordat wij deze en diverse andere business seminars die wij regelmatig volgen toepassen in onze eigen bedrijven en de uitwerking zien in de tientallen bedrijven met wie we op structurele basis meedenken


BEKIJK DE VIDEO DIE IK OPNAM TIJDENS DAG 5:

About the author 

Marja Dettmer

Stefan en Marja Dettmer zijn al ruim twintig jaar ondernemer. Zij zijn eigenaren van meerdere bedrijven, waaronder Succesgids en MKB Mastermind. Hun missie is om ondernemers te ondersteunen bij het opbouwen van een succesvol bedrijf. In het bijzonder ondernemers die de drive voelen om iets te betekenen voor de wereld.
Naast hun brede ervaring als ondernemers, businessmentors en facilitators van ‘Boards of Directors’ en Mastermind-groepen houden zij zich al minstens twee decennia bezig met persoonlijke ontwikkeling. Voor hen gaat dit hand in hand:

De groei van een onderneming is direct gerelateerd aan de groei van de ondernemer zelf -Stefan Dettmer


  • Ja echt he Paul, het was super vet! Een notebook propvol met goud. Misschien deel ik nog wel wat meer de komende tijd 😉

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Blijf op de hoogte en ontvang waardevolle content:

  >