fbpx

by Marja Dettmer
MKB Mastermind

mei 30, 2024

Het Belang van Intervisie voor Ondernemers 

Doorbraak na Doorbraak

Vaak zijn het niet de grote sprongen, maar de opeenvolgende doorbraken die het verschil maken. Consistent kleine, maar significante stappen zetten zorgt voor duurzame groei en succes. Hoe kun je als ondernemer doorbraak na doorbraak realiseren? Dit zijn de 10 essentiële punten om op te focussen:

1. Kritische Zelfreflectie

Regelmatig evalueren wat werkt en wat niet werkt in je bedrijf. Begrijpen en leren van je fouten en successen is cruciaal om vooruitgang te boeken.

2. Stel Duidelijke Doelen

Bepaal heldere, meetbare en haalbare doelen. Zorg ervoor dat je team op één lijn zit met deze doelen om gezamenlijk te werken aan succes.

3. Blijf Leren en Ontwikkelen

Investeer in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Houd de markt en trends in de gaten en pas je strategieën aan waar nodig.

4. Netwerken en Samenwerken

Werk samen met andere ondernemers en professionals. Deel kennis en ervaringen om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Bij MKB Mastermind is dit natuurlijk core business: hier dragen we bij aan elkaars casussen door onze kennis en visie te delen.

5. Innovatie en Flexibiliteit

Blijf innovatief en zoek naar nieuwe manieren om waarde te bieden. Wees flexibel en bereid om je strategie aan te passen aan veranderende omstandigheden.

6. Focus op Klanttevredenheid

Luister naar je klanten en pas je aanbod aan op hun behoeften. Zorg voor uitstekende klantenservice en bouw sterke klantrelaties op.

7. Efficiëntie en Effectiviteit

Optimaliseer je bedrijfsprocessen voor maximale efficiëntie. Gebruik data en analytics om geïnformeerde beslissingen te nemen.

8. Mentorschap en Coaching

Zoek mentoren of coaches die je kunnen begeleiden en ondersteunen. Leer van de ervaringen en inzichten van anderen. MKB Mastermind biedt infeite intensieve business coaching binnen de groepsdynamiek. Dubbel zo krachtig!

9. Financiële Gezondheid

Beheer je financiën zorgvuldig en zorg voor een gezonde cashflow. Investeer verstandig en plan voor de lange termijn.
Hier komen we de meeste blokkades tegen, je zou denken dat ligt aan een gebrek aan kennis, maar nee, het is vooral de money mindset die ondernemers dwars zit. En ja- die doorbreken we!

10. Gezonde Werk-Privé Balans

Zorg voor een goede balans tussen werk en privé om burnout te voorkomen. Neem tijd voor ontspanning en herlaad je energie regelmatig.


Allemaal makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Daarom is het artikel ook nog niet volledig: 


Het Belang van Intervisie voor Ondernemers

In de ondernemerswereld van tegenwoordig draait het om meerdere stappen vooruit te denken en slim te anticiperen op veranderingen in de markt. Bij MKB Mastermind worden tools aangeboden die helpen een grondige analyse te maken van het bedrijf. Tijdens live bijeenkomsten dragen deelnemers bij aan elkaars casussen door hun kennis en visie te delen, waarbij vooral het dieper doordenken van de mogelijkheden en risico’s van grote waarde is.

Het succes van anderen geeft deelnemers vaak een boost aan energie, die ze meenemen in hun eigen business. Het samen groeien als ondernemers maakt dat deze Mastermind formule boven elke business coaching uitstijgt. Het is intensieve business coaching binnen de groepsdynamiek.

MKB Mastermind biedt een veilige omgeving waar ondernemers zichzelf kunnen zijn, kwetsbaar mogen zijn en kunnen rekenen op de steun van anderen. Daarnaast kunnen ze zelf ook bijdragen aan het succes van andere ondernemers, wat vertrouwen geeft.

Doorbraak na Doorbraak

Een van de grootste voordelen van MKB Mastermind is de toevoeging van een enorme schat aan zakelijke kennis plús het vermogen om belemmerende overtuigingen en blokkades te doorbreken. Ondernemers leren hier om deze belemmeringen te overwinnen, hun leiderschapsvaardigheden te verbeteren en gedurfde beslissingen te nemen die hun bedrijf exponentieel laten groeien. Het is niet alleen het strategische en tactische dat vooruit helpt, maar juist de persoonlijke ontwikkeling die MKB Mastermind onderscheidt.

Een Ondersteunende Gelijkgestemde Peergroup

MKB Mastermind biedt ook de waarde van een ondersteunende groep. De groepen zijn niet groter dan acht bedrijven, wat bijdraagt aan een veilige sfeer. Het is een plek waar gelijkgestemde ondernemers kunnen sparren, netwerken, samenwerken, delen en groeien - zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Het doel is om door te groeien naar een ‘hogere’ Mastermindgroep.

Ontdek Hoe MKB Mastermind Jouw Succes kan Versnellen

De keuze om deel te nemen aan MKB Mastermind kan een investering zijn die het verschil maakt voor elke ondernemer. Het kan de gamechanger zijn die je nodig hebt om sneller en met minder obstakels naar het succes te gaan dat je voor ogen hebt, en zelfs verder dan je je nu mogelijk kunt voorstellen.

Meer weten over de MKB Mastermind programma’s? De programma’s zijn geschikt voor MKB ondernemers, maar er is ook een programma voor ZZP ondernemers die de stap naar MKB aan het zetten zijn.

Ben je op zoek naar een MKB-adviseur, MKB-coach of business mentor die je kan helpen om je bedrijf verder en sneller te laten groeien? MKB Mastermind biedt deskundige begeleiding en staat klaar om je te ondersteunen bij elke stap van je ondernemersreis.


Business Coach & Strategist

Wil jij jouw ondernemersreis nog succesvoller maken en ontdekken of MKB Mastermind bij jou past? Dat kan het makkelijkst door me een berichtje te sturen. 

About the author 

Marja Dettmer

Stefan en Marja Dettmer zijn al ruim twintig jaar ondernemer. Zij zijn eigenaren van meerdere bedrijven, waaronder Succesgids en MKB Mastermind. Hun missie is om ondernemers te ondersteunen bij het opbouwen van een succesvol bedrijf. In het bijzonder ondernemers die de drive voelen om iets te betekenen voor de wereld.
Naast hun brede ervaring als ondernemers, businessmentors en facilitators van ‘Boards of Directors’ en Mastermind-groepen houden zij zich al minstens twee decennia bezig met persoonlijke ontwikkeling. Voor hen gaat dit hand in hand:

De groei van een onderneming is direct gerelateerd aan de groei van de ondernemer zelf -Stefan Dettmer


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Blijf op de hoogte en ontvang waardevolle content:

>