fbpx

by Marja Dettmer
MKB Mastermind

augustus 10, 2023

Terwijl we midden in de zomer zitten en wij ons opmaken voor een welverdiende vakantie, wil ik op de valreep graag nog even een paar gedachten en inzichten met je delen. Tips die je in en rondom je vakantie helpen om te ontspannen en tegelijkertijd aan je bedrijf te blijven bouwen.

Strandstoel Strategieën: Bouw aan je Bedrijf Terwijl je Relaxt

Stel je dit voor: je zit lekker weggezakt in een comfortabele strandstoel, met je voetjes in het zand en de zon verwarmt je aller heerlijkst. Je hoort het rustgevende geluid van de zee op de achtergrond. Bedenk er nog een frisse gezonde dorstlesser bij en je bent compleet. Je zit te genieten, en het kan zomaar zijn dat je gedachten afglijden naar je bedrijf.

PLINGGGG!!  Nee, je bent niet uit je hypnose getrokken. Dit is de realiteit en je zit nog steeds op je ultra relaxte plekje te genieten van de zomer. En ja, het is helemaal oké om even aan je bedrijf te denken. Zolang het vanuit ontspanning is uiteraard. Want geforceerd ergens niét aan denken geeft meer stress dan het gewoon lekker laten gebeuren. En stel je nu eens voor dat je niet alleen ontspannen aan je bedrijf kunt denken, maar zelfs vanuit die volledige ontspanning kunt werken aan de groei van je bedrijf? Dat is toch een kadootje?

Daarom hebben we voor jou de "Strandstoel Strategieën" samengesteld – een verzameling handige tips, inzichten en half open deuren die je kunt gebruiken terwijl je heerlijk relaxt.

 

Strategie 1: Zet je doelen op de horizon

Terwijl je naar de zee staart; sta jezelf toe om te mijmeren over waar je wilt dat je bedrijf naartoe gaat. Terwijl je daar zit, omringd door de rust van de natuur, geef je jezelf veel gemakkelijker de ruimte om groots te dromen. Laat je doelen en ambities zich aan je presenteren, in plaats dat je ze moet bedenken, en laat je geest de vrije loop. Het is verbazingwekkend hoeveel inspiratie er kan opborrelen als je gewoon even de tijd neemt om te dagdromen.

 

Strategie 2: Brainstorm in de buitenlucht

Pak een notitieboekje en een pen en laat je gedachten de vrije loop. De natuurlijke omgeving en het rustige geluid van de golven kunnen je creativiteit stimuleren en je nieuwe ideeën opleveren.

Strategie 3: Lezen voor Verlichting

Neem een goed boek mee dat je niet alleen ontspant, maar je ook nieuwe inzichten geeft die perfect passen bij deze ontspannen zomerse vibe. Kies er eentje die tegelijkertijd waardevolle persoonlijke ontwikkelingsinzichten biedt. Hier zijn enkele aanraders:

  1. "Blink" door Malcolm Gladwell: Ik heb deze onlangs weer afgestoft en smul van de voorbeelden die Gladwell geeft, Hij toont aan hoe onze intuïtie en de kracht van een split-second beslissing soms verrassend accuraat kunnen zijn. Een fascinerende duik in de wereld van snelle oordelen en besluitvorming, een handige vaardigheid die je van pas zal komen als je straks weer onder enige tijdsdruk leeft 😉

  2. "The Alchemist" door Paulo Coelho Een tijdloos verhaal dat je meeneemt op een reis van zelfontdekking en persoonlijke transformatie. Coelho's woorden kunnen je inspireren om je eigen goud te vinden, zelfs terwijl je ontspant op het strand. Voor de tweede keer lezen is geen verloren tijd. 

  3. "The Power of Now" door Eckhart Tolle. Al jaren geleden was ik onder de indruk van dit boek en heeft nog steeds een ereplek op mijn boekenplank. Tijd om dit bundeltje wijze lessen weer eens open te slaan. Het helpt je te herinneren hoe je kunt genieten van de kleine mooie dingen in het hier en nu, terwijl je je brein ontwikkelt. 

Dus, laat je lekker meeslepen terwijl je de zomerzon de vitamietjes in je huid laat activeren. Deze leesmomenten zijn niet alleen lekker ontspannend voor je brein, maar ook een stimulans voor je zakelijke mindset.

Strategie 4: Reflecteer en Leer

Ontspanning geeft je ook de tijd om terug te kijken op wat je tot nu toe hebt bereikt. Denk aan de successen, maar ook aan de uitdagingen die je hebt overwonnen. Wat heb je geleerd? Welke stappen hebben het grootste verschil gemaakt? Terwijl je achterover leunt, kun je waardevolle lessen uit het verleden omzetten in toekomstige groei. Vlieg hier niet te snel overheen; dat ondernemerstrekje  helpt ons helemáál niet.

Strategie 5: Luisteren en Verbinden

Deze zomer draait om ontspanning en plezier, dus waarom niet gebruikmaken van de gelegenheid om nieuwe connecties te leggen? Terwijl je geniet van je favoriete drankje op het strand of bij het zwembad, raak je misschien aan de praat met andere ondernemers of met andere wijze mensen. Luister naar hun verhalen en deel jouw reis. Vergeet niet dat het om de connectie gaat. Daar zijn niet eens woorden voor nodig. Wie weet welke waardevolle inzichten je kunt opdoen. Vaak zijn de mooiste lessen verborgen in gewone gesprekken.
 

Strategie 6: Creëer een Visie

Dit is een vervolg op strategie 1, maar wel op een later moment. Deze momenten van rust zijn perfect om je visie voor de toekomst te verfijnen, en dat doe je niet in één keer. Stel je voor waar je bedrijf over een jaar zal staan, of zelfs over vijf jaar. Hoe ziet dat eruit? Wat wil je bereiken? Als je je doelen voor ogen hebt, wordt het gemakkelijker om strategieën te bedenken om ze te bereiken.

Strategie 7: Ontspanning als Brandstof

Je weet dat echte ontspanning je juist kan opladen en inspireren. Het is prima om even helemaal los te laten, je werk uit je gedachten te laten en te genieten van de zomerse beauty. Terwijl je je geniet van de zon en de zee, geef je je brein de ruimte om te ademen en nieuwe ideeën te creëren. Die verfrissende mentale pauze gaat je inspiratie geven om bij terugkomst weer vol energie aan de slag te gaan.

Dus pak je strandstoel, laat je gedachten afdwalen, en geniet van deze prachtige tijd terwijl je bouwt aan je bedrijf en jezelf.

Bij MKB Mastermind geloven we in de krachtige combi van ontspanning en groei. Terwijl wij genieten van onze eigen vakantie, nodigen we je uit om deze "Strandstoel Strategieën" toe te passen en te ontdekken hoe je kunt bouwen aan je bedrijf terwijl je relaxt. 

En als je na je vakantie klaar bent om te groeien en te praten over hoe MKB Mastermind je daarbij kan begeleiden, dan kun je alvast een gesprek met ons inplannen via deze Calendly-link. 

Geniet van de zomer, ga lekker ontspannen en blijf bouwen aan een stralende toekomst voor jezelf en je bedrijf

About the author 

Marja Dettmer

Stefan en Marja Dettmer zijn al ruim twintig jaar ondernemer. Zij zijn eigenaren van meerdere bedrijven, waaronder Succesgids en MKB Mastermind. Hun missie is om ondernemers te ondersteunen bij het opbouwen van een succesvol bedrijf. In het bijzonder ondernemers die de drive voelen om iets te betekenen voor de wereld.
Naast hun brede ervaring als ondernemers, businessmentors en facilitators van ‘Boards of Directors’ en Mastermind-groepen houden zij zich al minstens twee decennia bezig met persoonlijke ontwikkeling. Voor hen gaat dit hand in hand:

De groei van een onderneming is direct gerelateerd aan de groei van de ondernemer zelf -Stefan Dettmer


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Blijf op de hoogte en ontvang waardevolle content:

>