fbpx

by Marja Dettmer Momentum Mastermind

maart 30, 2022

Wat we kunnen leren van Napoleon Hill 

Waar zouden wij zijn zonder deze man! Het woord ‘Master Mind’ is bij hem ontstaan. Hij is niet de bedenker van het concept, want dat bestaat al zolang als de mensheid (denken we). De beroemdste Mastermind intussen al zo’n 2000 jaar oud. Die bestond namelijk uit de welbekende J. van Nazareth en zijn 12 discipelen. Zijn roem is na al die tijd nog steeds niet geluwd.

1. THINK and Grow Rich

In het boek Think and grow rich , heeft Napoleon Hill  zijn inzichten na jarenlang onderzoek prijsgegeven. Het is voor het eerst uitgegeven in 1937 en is een bijbeltje voor menig ondernemer. Zowel dit boek als zijn andere boeken worden al vele jaren goed verkocht. Napoleon Hill was een inspiratie voor onder andere Jim Rohn, die op zijn beurt weer een voorbeeld en leraar was voor Tony Robbins. En die is al jaren een inspirator voor ons en heel veel van onze deelnemers!
De grootste les in het boek staat al meteen op de omslag; THINK & grow rich. Er staat niet ‘visualise’ and grow rich, of ‘drink coffee’ and grow rich. Er staat THINK! Het gaat om strategische denkvaardigheden die ons helpen te bereiken wat we willen. 


2. Elke succesvolle mens heeft een mentor

Napoleon Hill werd geboren in 1883 en stierf in 1970. Meneer Hill wijdde zijn hele leven aan het onderzoeken van succesvolste mensen in zijn tijd. En ook hij had een mentor, degene die hem inspireerde tot het doen van jarenlang onderzoek, en hem introduceerde aan vele rijke en succesvolle zakenlui. Zijn naam was Andrew Carnegie. Hij gaf de opdracht om een filosofie voor succes te schrijven. 
Een mentor of mensen van wie je -van dichtbij- kunt leren zijn een essentiele factor voor succes.

3. Succes bereik je niet alleen

Het Mastermind-principe leert ons dat, wanneer het gaat om succesprincipes, het niet het beste idee is om het alleen te doen.
De filosofieën van succes worden gezien als de eerste ooit in hun soort, voor ‘gewone’ mensen. Het leert ons hoe je je positie in het leven kunt verbeteren door de toepassing van beproefde principes. Je hoeft het wiel niet uit te vinden!

4. Vind een Mastermind groep

Een heel hoofdstuk in Think and grow rich wordt besteed aan het concept van de Mastermind: Het tweede van de 17 principes. De pure Mastermind zoals wij dat doen is hierop geïnspireerd. Denken, en vooral strategisch denken, de juiste plannen op de juiste momenten uitvoeren, dat hebben we niet bij onze geboorte meegekregen. Dát leer je dus in een goede Mastermindgroep of van een uitstekende mentor.


Laat je even inspireren door dit filmpje van Mr.Hill himself. Het duurt 10 minuten, maar als je de eerste vierenhalve minuut bekijkt, pak je nog net het verhaal van de ooit mega onzekere Henry Ford mee. 

 

Dit is de opdracht die we krijgen in het filmpje;

  1. Bepaal waar je over 3 jaar wilt staan en wat wilt doen om daar te komen
  2. Bepaal hoeveel geld je wilt verdienen en wat je gaat doen óm het werkelijk te verdienen
  3. Vorm een mastermind-alliantie met ten minste één persoon in je directe familie en minstens één andere persoon aan wie jij je diensten verkoopt


Waar sta jij over 3 jaar? Geef ons je antwoord in de comments


En de laatste tip van Napoleon: Onthoud: de enige echte beperking is degene die jij accepteert en in je eigen geest hebt ingesteld!

 

Wil jij weten wat deelname aan een Mastermindgroep voor jou kan betekenen?

Plan nu HIER een kennismakingsgesprek en ontdek de meerwaarde voor jouw bedrijfsgroei.

 

About the author 

Marja Dettmer

Stefan en Marja Dettmer zijn al ruim twintig jaar ondernemer. Zij zijn eigenaren van meerdere bedrijven, waaronder Succesgids en Momentum Mastermind. Hun missie is om ondernemers te ondersteunen bij het opbouwen van een succesvol bedrijf. In het bijzonder ondernemers die de drive voelen om iets te betekenen voor de wereld.
Naast hun brede ervaring als ondernemers, businessmentors en facilitators van ‘Boards of Directors’ en Mastermind-groepen houden zij zich al minstens twee decennia bezig met persoonlijke ontwikkeling. Voor hen gaat dit hand in hand:

De groei van een onderneming is direct gerelateerd aan de groei van de ondernemer zelf -Stefan Dettmer


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Blijf op de hoogte en ontvang waardevolle content:

>