fbpx

by Marja Dettmer
MKB Mastermind

februari 28, 2023

Principes en strategieën voor het laten groeien van je bedrijf

Momentum Mastermind denkt op structurele basis mee met tientallen ondernemers en hun bedrijven, waardoor onze expertise niet alleen bij theorie blijft maar in heldere resultaten zichtbaar wordt.

In dit artikel vind je de succesfactoren voor het laten groeien van je bedrijf. Het zal je niet verbazen dat deze principes de basis vormen voor veel van de discussies in de Mastermindsessies met onze deelnemers

De succesfactoren voor het laten groeien van een bedrijf zijn terug te brengen in een aantal principes en strategieën. Dit zijn de 5 belangrijkste principes, die gebaseerd zijn op onze jarenlange ervaring als ondernemer. Ze worden ondersteund door alle kennis die we hebben opgedaan tijdens de trainingen die wij volgden bij de beste businessteachers in de wereld.

En nu staan ze keurig op een rij, zodat jij er in een fractie van de tijd je voordeel mee kunt doen:


De 5 Principes en strategieën voor het laten groeien van een bedrijf:

  1. Focus op de fundamenten:  een sterk bedrijf begint met sterke fundamenten. Dit betekent dat bedrijven zich moeten richten op zaken als cashflow, winstgevendheid, klanttevredenheid en operationele efficiëntie. Bedrijven moeten deze basisprincipes goed begrijpen en beheersen voordat ze proberen te groeien.

  2. Denk op de lange termijn: Onderschat het belang van langetermijndenken bij het laten groeien van een bedrijf niet! Bedrijven moeten zich richten op duurzame groei, in plaats van snelle winsten op de korte termijn. Dit kan betekenen dat bedrijven soms investeringen moeten doen die op de korte termijn niet winstgevend zijn, maar op de lange termijn wel.

  3. Leer van je missers: Wij  moedigen ondernemers aan om te leren van hun fouten en mislukkingen. Missers maken is een belangrijke stap in het groeiproces van een bedrijf. Ondernemers kunnen deze lessen gebruiken om hun strategie aan te passen en te verbeteren.

  4. Wees flexibel: Zeker in de laatste jaren adviseren wij bedrijven om flexibel te zijn en zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Wij zijn ervan overtuigd dat bedrijven die zich kunnen aanpassen en innovatief zijn, beter in staat zijn om te groeien en te overleven in een steeds veranderende zakelijke omgeving.

  5. Versterk leiderschap en teambuilding: Sterk leiderschap en teambuilding is essentieel bij het laten groeien van een bedrijf. Daarom stimuleren wij onze deelnemers om te investeren in hun medewerkers en om een bedrijfscultuur te creëren die teamwork, communicatie en groei stimuleert.


Wij houden ervan om jouw bedrijf en jou als ondernemer te zien groeien.
Wil je dieper in gaan op hoe dit voor jou bedrijf zit en meer weten over hoe wij jou kunnen begeleiden bij jouw groei?
Maak dan hier een afspraak met me voor een vrijblijvend en zeker ook inspirerend kennismakingsgesprek.

Momentum Mastermind staat voor resultaatgerichte, inspirerende en inzichtgevende Mastermind en intervisieprogramma’s. Voor meer succes, versnelde groei en meer winst: Sluit je aan bij Momentum Mastermind en til je bedrijf naar het volgende niveau!

About the author 

Marja Dettmer

Stefan en Marja Dettmer zijn al ruim twintig jaar ondernemer. Zij zijn eigenaren van meerdere bedrijven, waaronder Succesgids en MKB Mastermind. Hun missie is om ondernemers te ondersteunen bij het opbouwen van een succesvol bedrijf. In het bijzonder ondernemers die de drive voelen om iets te betekenen voor de wereld.
Naast hun brede ervaring als ondernemers, businessmentors en facilitators van ‘Boards of Directors’ en Mastermind-groepen houden zij zich al minstens twee decennia bezig met persoonlijke ontwikkeling. Voor hen gaat dit hand in hand:

De groei van een onderneming is direct gerelateerd aan de groei van de ondernemer zelf -Stefan Dettmer


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Blijf op de hoogte en ontvang waardevolle content:

>