fbpx

by Marja Dettmer Momentum Mastermind

april 14, 2022

Het is bijna Pasen, en wellicht geeft dat je wat adempauze om eens relaxt een verhaaltje te lezen. En hoe mooi is het als dat jouw spirit, jouw vuur voor je business weer even (verder) aanwakkert? En dat het een feel good moment creert, doordat je eigen herinneringen ophaalt? Dit is zo’n story (al zeggen we het zelf):

Het Momentum Mastermind geboorteverhaal

Volgens de verhalen zou op paaszondag Jezus zijn opgestaan uit zijn graf. Dat gaf de wereld een goede reden voor een jaarlijks feestje. Dat zijn missie impact heeft gemaakt, dat ontgaat niemand! 

Voor Momentum Mastermind is het BIJNA 5 jaar geleden, dat wij een symbolische ‘wederopstanding’ beleefden. Namelijk de start van een nieuw bedrijf, wat ook een grote impact had op ons leven. Ook wij voelden destijds al heel sterk: Wij willen impact maken met onze missie:

Together we can change the world: It’s our destiny!’

Het idee voor Momentum Mastermind is ‘geboren’ in 2016. We signaleerden al een hele tijd dat ondernemers vaak eenzaam zijn in hun positie en rol in hun bedrijf. Bovendien weten ze vaak ook niet dat ze met hulp van anderen veel sneller, leuker, strategischer en effectiever hun doelen kunnen bereiken.

 

Te veel ondernemers gaan door hetzelfde slagveld

Zelf zijn we long time ondernemers, met een redelijk trackrecord van uitdagingen en overwinningen, vallen en opstaan, groeien, krimpen en weer groeien. Het ging  ons aan het hart dat zoveel ondernemers door datzelfde battlefield moesten, zonder te profiteren van de ervaringen van degenen die hen voorgingen.  Daardoor zagen we te veel mooie en goede initiatieven vroegtijdig alweer stranden.

Ondernemers vroegen er zelf om…

Onze missie én passie is het helpen van ondernemers, en dat deden we al in een van onze andere bedrijven (www.succesgids.nl)  door prachtige trainingen, workshops en seminars te organiseren met de beste trainers van de wereld. Deelnemers vroegen ons letterlijk om een vervolg, want na het afronden van een geweldig seminar, verlies je de kennis helaas weer razend snel en is het in je uppie implementeren van alle verse kennis nog niet zo gemakkelijk. En net zo’n uitdaging is het om telkens weer de uitdagingen van de business te managen. 

De openbaring

Op die bewuste dag in mei 2016, Tijdens een business training die we zelf aan het volgen waren, waren we aan het brainstormen over wat we konden doen om deze gepassioneerde ondernemers te ondersteunen, zodat ze door konden groeien naar het volgende niveau. Onze brainstorm was er niet zomaar één. Dat werd meteen duidelijk! We hadden ‘het probleem’ al best vaak benoemd. Maar nu, door er serieus op te focussen,  ontstond er iets bijzonders. We leken toegang te hebben tot een veel groter veld van kennis en wijsheid.

Mastermind in volle glorie

Opeens kwam onze gezamenlijke kennis tot een epiphany! Een Mastermind in volle glorie. Als blikseminslag; daar was het opeens.. het was zo logisch, het was al zo’n tijd ‘in our face’, maar nu zagen we het. Alsof het licht aanging.
(By the way, we praten dus over 2016, toen het woord Mastermind vooral nog geassocieerd werd met het spelletje en een georganiseerde Mastermind groep in Nederland nog precies NUL keer werd gevonden op Google.)

Tot over onze oren

Zelf hadden we al meerdere keren deel uit gemaakt van intervisie groepen of ander soortige groepjes, bijvoorbeeld na het volgen van een opleiding of met het idee elkaar te versterken. Helaas zagen we  dat het veel moeite kostte om in stand te houden en de initiatieven vaak niet zo’n heel lang leven beschoren waren. Er kwam dus blijkbaar meer bij kijken dan enthousiast en gelijkgestemd zijn.
Als je wat doet, dan moet je het ook goed doen. Met die overtuiging, onze verenigde kennis en ervaring doken we tot over onze oren in de materie. We werkten een jaar lang aan het fundament van Momentum Mastermind.

You get what you focus on

2017: De eerste groep ondernemers was alsof het in de hemel was gecreëerd. Althans, zo herinneren wij het. Deze  ondernemers, die trouwens bijna allemaal nog steeds met ons Masterminden, hadden (hebben) serieuze bedrijven, van serieus formaat en met serieus groeipotentieel. De droom van elk startend bedrijf, dat je mag beginnen met twee handen vol van je ideale klanten, kwam voor ons uit. Ze waren ook direct onze Beta testers. Aan het format werd hier en daar nog een klein beetje geschaafd, maar het was al een groot succes! We kwamen op het punt dat het een solide structuur werd, met een houdbaarheid tot ver in de toekomst. Maar nieuwe inzichten bleven ook komen. En van nature blijven wij ons afvragen: hoe kunnen we nóg meer waarde bieden? Dus werd het steeds nóg beter.

Een jaar later…

In de zomer van 2018 wisten we even niet wat ons overkwam. Binnen no time sloten zo’n 60 ondernemers zich aan! Veel verschillende bedrijven, in verschillende fases, met verschillende karakters. Daar begon het feest van herkenning en het matchen van de deelnemers. We zorgden dat ieder in de juiste groep terecht kwam, waar ze uiteraard het beste in elkaar naar boven konden brengen en daardoor indrukwekkende resultaten behaalden. Fijne, mooie ondernemers, die er echt bleken te staan voor elkaar, die onafhankelijk zijn maar zeer betrokken bij elkaars onderneming. En zo groeiden we door.

Daar doe je het voor…

Het klinkt een beetje soft misschien, maar er gebeurt  zoveel in deze groepen, dat we met regelmaat vol verwondering, bewondering en dankbaarheid terug kijken op de sessies.
Als je zo intensief met elkaar mee denkt en groeit, ontstaat een hechte band. Die voelen we zelf ook persoonlijk met elke deelnemer. Het gaat ons om de connectie, het vertrouwen en de bijdragen die we kunnen leveren. Ondernemers zijn in staat om hele mooie dingen neer te zetten in de wereld. Ze nemen het voortouw en creëren een ‘ripple effect’, bij partners, personeel en klanten. Dat is genieten, en 100% waar we het voor doen.

Dat strookt helemaal met de missie die Stefan al meer dan een decennium op zijn visitekaartje heeft staan: ‘Together we can change the world: It’s our destiny!’.

En ze leefden nog lang en gelukkig 🙂

Nou ja, tot op heden gaat dat tenminste heel goed. Veel van onze deelnemers zijn al vanaf de start in ons verhaal betrokken. Wij hebben ze gedegen en consitstent zien groeien! Je kunt je voorstellen dat wij daar minstens even gelukkig mee zijn als deze toffe bedrijfseigenaren zelf. 
Hoe cool is het als jij zo’n groei doormaakt.. en dat verhaal kunt delen.


Wil je aansluiten bij onze Mastermind community?

Neem dan ZO eens contact met me op. Als je jezelf en jouw bedrijf een (nog groter) succesverhaal gunt, nodig ik je van harte uit om te bespreken hoe we dit voor je kunnen faciliteren. 

About the author 

Marja Dettmer

Stefan en Marja Dettmer zijn al ruim twintig jaar ondernemer. Zij zijn eigenaren van meerdere bedrijven, waaronder Succesgids en Momentum Mastermind. Hun missie is om ondernemers te ondersteunen bij het opbouwen van een succesvol bedrijf. In het bijzonder ondernemers die de drive voelen om iets te betekenen voor de wereld.
Naast hun brede ervaring als ondernemers, businessmentors en facilitators van ‘Boards of Directors’ en Mastermind-groepen houden zij zich al minstens twee decennia bezig met persoonlijke ontwikkeling. Voor hen gaat dit hand in hand:

De groei van een onderneming is direct gerelateerd aan de groei van de ondernemer zelf -Stefan Dettmer


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Blijf op de hoogte en ontvang waardevolle content:

>