fbpx

by Marja Dettmer
MKB Mastermind

juli 7, 2022

Geld archetypen

Aduni Mariana, één van onze Mastermind deelnemers, is eigenaar van een Financieel trainingsbedrijf voor zelfstandige zorgprofessionals. De kennis die zij in huis heeft, is niet alleen voor zorg gerelateerde zzp-ers of bedrijven. Het is waardevol voor ALLE ondernemers. Samen met Aduni dragen we graag een steentje bij aan jouw  financiële groei:

Ken je relatie met geld en zorg voor betere financiële positie!

Ontdek wat het geldverhaal is dat jij aan jezelf vertelt. Word je blij van dit verhaal? Als je ontdekt dat dit je onvoldoende helpt om je doelen te bereiken, dan is het tijd voor een nieuw bekrachtigend script. Dit is enorm waardevol want hier kan je op terugvallen op het moment dat je financliële beslissingen moet nemen!

 

“Jij bent de vertrager of versneller van de groei van je bedrijf, ook op financieel gebied”


Om je relatie met geld beter te begrijpen laten we je kennis maken met de 8 Geld Archetypen en verdiepen we ons in de psychologie over onze financiën.

Aduni is gecertificeerd Profit First Professional en tevens gecertificeerd geld archetype coach. Ze heeft al een rits aan podcasts gemaakt over financiële onafhankelijkheid, mindset, maar tot nu toe nog niet over de geld archetypen. Een primeurtje voor Momentum Mastermind!

Mensen vertonen verschillende gedragskenmerken in relatie tot geld. De één pot alles op en doet alles daarom vooral zelf, de ander weet niet hoe snel hij het moet uitgeven aan statusverhogende spullen en een derde geeft alles weg aan anderen die ‘het meer nodig hebben’ maar blijft daardoor zelf sober leven. Zo zijn er nog meer varianten en combinaties. Ieder met zijn sterke kanten en met valkuilen.  


Cijfers vertellen het verhaal over de onderneming, maar de geldarchetypes helpen je het verhaal te ontdekken dat dáár weer achter zit.

De reden dat je tot bepaalde keuzes komt, wordt hierdoor gedreven.
Het kennen van jouw dominante gedragseigenschappen met betrekking tot geld, kan je helpen om (nóg) betere financiele keuzes te maken. Dat lijkt ons waardevolle kennis! 

De kennis van de ondernemers uit onze Mastermind groepen helpt anderen om te groeien.

Ontdek de geld archetypen in deze video: 

Speciaal voor Momentum Mastermind deelnemers 

en kijkers van deze video:

Wil jij je verder verdiepen in  wat jouw geld archetype is?
Speciaal voor Momentum Mastermind biedt Aduni haar assessment kosteloos aan. 
Het assesment bestaat uit een mulitple choice vragenlijst en een assessment gesprek van 30 minuten; 

Plan een afspraak via: https://calendly.com/adunimariana/geld-archetype-assesment

 

About the author 

Marja Dettmer

Stefan en Marja Dettmer zijn al ruim twintig jaar ondernemer. Zij zijn eigenaren van meerdere bedrijven, waaronder Succesgids en MKB Mastermind. Hun missie is om ondernemers te ondersteunen bij het opbouwen van een succesvol bedrijf. In het bijzonder ondernemers die de drive voelen om iets te betekenen voor de wereld.
Naast hun brede ervaring als ondernemers, businessmentors en facilitators van ‘Boards of Directors’ en Mastermind-groepen houden zij zich al minstens twee decennia bezig met persoonlijke ontwikkeling. Voor hen gaat dit hand in hand:

De groei van een onderneming is direct gerelateerd aan de groei van de ondernemer zelf -Stefan Dettmer


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Blijf op de hoogte en ontvang waardevolle content:

>