fbpx

by Marja Dettmer Momentum Mastermind

november 2, 2022

Hoe neem jij de volgende stap?

 

Mensen groeien door hun comfortzone op te rekken. Dat voelt nooit echt 'lekker' in het moment, maar daarna! Aaahh.. you did it!

Groeien schijnt pijn te doen volgens therapeuten en persoonlijke ontwikklelings experts. Soms is dat waar, maar het spreekwoord 'pijn is fijn' komt ook ergens vandaan: Het hoeft niet vlekkeloos te gaan, soms moet het herhaald, wel honderd keer, het maakt niet uit; je breidt jezelf uit! Hoe lekker is het als dat is gelukt!

Ik denk dat ik het kan weten, met mijn triathlon achtergrond. Binnen fysieke en mentale comfortzones heb je in de topsport weinig te zoeken. De winst ligt daarbuiten.
Als triathleet was ik destijds een beetje gek natuurlijk, om zo veel te trainen en andere dingen ervoor 'op te offeren'. Het resultaat, een podiumplek, een persoonlijk record; dat was de juice die de pijn transformeerde naar 'fijn'. 

Dat beetje gek, dát is nog steeds wel zo. En ik begeef me in goed gezelschap met jou en de vele ondernemers in onze Mastermindgroepen. 
Ook ondernemerswinst ligt meestal niet in je vertrouwde dagelijkse ritme en je moet een beetje gek zijn om steeds die grenzen weer op te zoeken. Je grens steeds wéér te willen verleggen. 

Ík zou het saai gaan vinden als ik mezelf niet uit zou dagen om er meer uit te halen. Groei is altijd mogelijk. Het hoeft niet voor iedereen hetzelfde te zijn en het hoeft ook niet áltijd op de top van je kunnen te zijn, dan raak je net zo overtraind als een atleet die niet voldoende hersteltijd neemt.

De pijn, ach, mentale pijn is relatief. Je kunt er ook van (proberen te) genieten. Als je bereid bent om niet meteen alles perfect te hoeven doen, en wél focust op de kleine groeistapjes die je maakt; hey, wie doet je wat!

Naderhand zal je de vruchten van plukken en kan je er een feestje van maken! Wie in onze Programma's deelneemt ervaart het: Het behalen van mijlpalen is iets om te vieren. En we behoeden elkaar voor 'overtraindheid'. 

Wanneer ga jij eens lekker uit je comfortzone?
(Buiten je comfortzone is het heerlijk! Dat ondervond Robert Sio ook. Hij vertelt het hier) 

Uit ónze comfortzone:
In één van onze vorige berichten liet ik je, middels een kleine 'sneak peak', al een klein beetje weten hoe we het er vanaf brachten tijdens de video opnames op de prachtige locatie waar we ons Board of Directors Programma verzorgen. De cameraploeg dwong ons om onze comfortzone te laten waar die was. En achteraf was dat 'heerlijk'!

Inmiddels is de video compleet! Deze delen we graag met je, want het is best uniek dat we beelden kunnen tonen van TIJDENS een Mastermind sessie. 

Het is namelijk niet vanzelfsprekend is dat bij een Mastermindbijeenkomst andere mensen rondlopen in de zaal. Zoals je begrijpt zijn deze sessies normaal een vertrouwelijke en gesloten bijeenkomst. Nu liep er een cameraploeg om ons heen te filmen. We zijn de deelnemers stuk voor stuk super dankbaar voor hun moed en het vertrouwen dat ze in ons hebben gesteld. 

We delen de compilatievideo graag met je en zijn benieuwd wat je er van vindt.

Even snel een paar quotes uit de testimonials die de camerapoeg opnam met onze deelnemers: 

“Sparren met een groep met slimme ondernemers, maar wel met de stevigheid van businesscoaching”

“Het is soms confronterend, maar het is ook een super goeie manier om jezelf te ontwikkelen”

“Door deze sessies ben ik in staat om in mijn organisatie de managers zelf ook weer beter te helpen”

En zo nog veel meer hele mooie succesverhalen. Intussen staan ook deze op onze pagina.

Wil jij ook samen met ons inzoomen jouw bedrijf en jouw ondernemersgroei en met plezier je comfortzone vergroten? Plan dan eens een (comfortabel) gesprek met me in: www.mkbmastermind.nl/kennismaken

Ik wens je veel plezier, succes en groei en wie weet spreek ik je binnenkort!

About the author 

Marja Dettmer

Stefan en Marja Dettmer zijn al ruim twintig jaar ondernemer. Zij zijn eigenaren van meerdere bedrijven, waaronder Succesgids en Momentum Mastermind. Hun missie is om ondernemers te ondersteunen bij het opbouwen van een succesvol bedrijf. In het bijzonder ondernemers die de drive voelen om iets te betekenen voor de wereld.
Naast hun brede ervaring als ondernemers, businessmentors en facilitators van ‘Boards of Directors’ en Mastermind-groepen houden zij zich al minstens twee decennia bezig met persoonlijke ontwikkeling. Voor hen gaat dit hand in hand:

De groei van een onderneming is direct gerelateerd aan de groei van de ondernemer zelf -Stefan Dettmer


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Blijf op de hoogte en ontvang waardevolle content:

>