fbpx

‘Together we can change the world: It’s our destiny!’

Het team van MKB Mastermind zet zich al sinds 2016 in om Mastermindgroepen laagdrempelig en bereikbaar te maken voor alle soorten ondernemers.  Na uitgebreid onderzoek naar de behoeften van talloze ondernemers, werden de uitdagingen direct herkend. Uit onze eigen jarenlange ervaring weten we dat MKB-ondernemers vaak eenzaam zijn in hun rol binnen hun bedrijf. Wat vaak wordt onderschat, is de kracht van samenwerking. Door de denkkracht te bundelen en met de hulp van anderen te werken, kunnen doelen niet alleen sneller, maar ook strategischer en effectiever worden bereikt.

Maximaliseer je groeipotentieel met MKB Mastermind en leid je bedrijf strategischer, effectiever en met veel meer plezier!

Onze missie
Het doel van MKB Mastermind is om ondernemers met elkaar te verbinden en de béste begeleiding te bieden om hun bedrijf zo succesvol mogelijk te runnen. Gedeelde kennis en gebundelde krachten zorgen voor strategische bedrijfsgroei, ontwikkeling van ondernemersvaardigheden en als gevolg daarvan een versnelde groei in omzet en winst.

Lees meer over onze geschiedenis...

De openbaring 
Het was mei 2016. Tijdens een zakelijke training waar we zelf aan deelnamen, waren we aan het brainstormen over manieren om gedreven ondernemers te ondersteunen bij het bereiken van het volgende niveau. Onze brainstormsessie was allesbehalve alledaags. Vanuit de vragen die klanten in ons andere bedrijf stelden, hadden we 'het probleem' al vaak geïdentificeerd. Maar nu, door er zo expliciet op te focussen, ontstond er iets bijzonders. Het was alsof we toegang hadden tot een enorme bron van kennis en wijsheid. Plotseling kwamen al onze gecombineerde inzichten samen in een epifanie! Het was als een plotselinge helderheid; daar was het.. het was zo logisch, het was al die tijd voor ons zichtbaar geweest, maar nu pas zagen we het. Als een plotselinge openbaring.
(By the way, we praten dus over 2016, toen het woord Mastermind vooral nog geassocieerd werd met het spelletje en een georganiseerde Mastermindgroep in Nederland nog precies nul keer werd gevonden op Google.)


Tot over onze oren

Zelf hadden we al meerdere keren deel uit gemaakt van intervisie groepen of ander soortige groepjes, bijvoorbeeld na het volgen van een opleiding of met het idee elkaar te versterken. Helaas zagen we dat het veel moeite kostte om in stand te houden en de initiatieven vaak niet zo’n heel lang leven beschoren waren. Er kwam dus blijkbaar meer bij kijken dan enthousiast en gelijkgestemd zijn. Als je wat doet, dan moet je het ook goed doen. Met die overtuiging, onze verenigde kennis en ervaring doken we tot over onze oren in de materie. We werkten een jaar lang aan het fundament van MKB Mastermind.

Made in heaven: You get what you focus on
2017: De eerste groep ondernemers voelde als 'match made in heaven'. Deze ondernemers, meer dan de helft ervan nog steeds actief deelnemer, hadden bedrijven van aanzienlijke omvang en met significant groeipotentieel. Het was de droom van elke startende ondernemer: beginnen met een handvol ideale klanten. Ze fungeerden ook meteen als onze bètatesters. Het format werd hier en daar nog verfijnd, maar het was al een groot succes! Het begon steeds meer op een solide structuur te lijken, met een houdbaarheid tot ver in de toekomst. Maar nieuwe inzichten bleven komen en van nature bleven we ons afvragen: hoe kunnen we nog meer waarde bieden?  Onze continue inzet voor verbetering heeft geleid tot een set krachtige Mastermind-programma's die tegemoetkomen aan de behoeften van bedrijven van verschillende omvang.

Een jaar later
In de zomer van 2018 wisten we even niet wat ons overkwam. Binnen no time sloten zo’n 60 ondernemers zich aan! Veel verschillende bedrijven, in verschillende fases, met verschillende karakters. Daar begon het feest van herkenning en het matchen van de deelnemers, zodat iedereen in de juiste groep terechtkwam, waar ze natuurlijk het beste in elkaar naar boven konden halen en daardoor indrukwekkende resultaten behaalden. Het waren fijne, mooie ondernemers die echt voor elkaar klaarstonden, onafhankelijk maar zeer betrokken bij elkaars ondernemingen. En zo groeiden we door.

Daar doe je het voor
Het klinkt misschien wat sentimenteel, maar er gebeurt zoveel in deze groepen dat we regelmatig met verwondering, bewondering en dankbaarheid terugkijken op de sessies. Als je zo intensief met elkaar meedenkt en groeit, ontstaat er een hechte band. Die voelen we ook persoonlijk met elke deelnemer. Het gaat ons om de connectie, het vertrouwen en de bijdragen die we kunnen leveren. Ondernemers zijn in staat om prachtige dingen in de wereld neer te zetten. Ze nemen het voortouw en creëren een 'ripple effect', bij partners, medewerkers en klanten. Dat is genieten, en 100% waar we het voor doen.

Dat strookt helemaal met de missie die Stefan al meer dan een decennium op zijn visitekaartje heeft staan:

‘Together we can change the world: It’s our destiny!’.

Het KERNTEAM dat MKB Mastermind 
mogelijk maakt:

MARJA DETTMER

Co-founder, managing partner, businesscoach en facilitator

STEFAN DETTMER

Co Founder, managing partner en businessmentor

MARJOLEIN IJSKES

Business manager

Wat we doen

MKB Mastermind is niet in 1 zin te vatten
MKB Mastermind is meer dan alleen een platform voor het delen van kennis tussen ondernemers. Door de combinatie van ervaren mentoren en de gedeelde kennis en visie van een betrokken groep gelijkgestemde ondernemers, helpen we ondernemers gestructureerd en regelmatig na te denken over hun bedrijf. Dit uiteraard met als doel om ieders bedrijf en resultaat optimaal te laten groeien. 

DIVERSE GROEPEN

DEELNEMERS UIT HEEL NEDERLAND EN BELGIE

PROFESSIONELE
 BUSNIESS MENTOREN

Het geheim van onze Mastermind Programma's

Voor het succes van onze Mastermind Programma's is onze eigen ervaring als ondernemers én businesscoaches van onschatbare waarde. Bovendien maken we gebruik van geavanceerde analytische tools om ondernemers optimaal voor te bereiden op elke sessie. Onze expertise in het leiden en sturen van sessies omvat het onderwijzen van zakelijke kennis, het doorbreken van belemmerende overtuigingen en blokkades, en het begeleiden van ondernemers naar het volgende niveau. Dit heeft geleid tot langdurige verbindingen met vele ondernemers, die zich al meerdere jaren aan ons unieke concept hebben gecommitteerd

In onze groepen worden gelijkgestemde ondernemers zorgvuldig samengebracht, waardoor je niet slechts één, maar wel vijf tot acht businesscoaches hebt die je kunnen ondersteunen en begeleiden!

Let's connect
Start nu in één van onze Mastermind groepen en geef jezelf en je bedrijf Momentum!

MKB Mastermind - Business Coach

>