fbpx

by Marja Dettmer Momentum Mastermind

maart 3, 2022

Onlangs interviewde ik Jane Haridat, auteur van het boek: “VREDE SLUITEN MET JE AFKOMST”. Het onderwerp leek mij in eerste instantie nogal ver van ondernemen afstaan, maar niets bleek minder waar! Het werd een boeiend gesprek, waar we de kern hier voor je op de rijtje hebben gezet:

Waarom jouw seksuele energie zo’n invloed heeft op jouw winst en verlies rekening
Stel, je hebt te kampen met een verstopte waterleiding. En omdat je niet wilt blijven zitten met de ongemakken ervan, (zoals vervuild water in je gootsteen of helemaal geen water), schakel je gauw een loodgieter in. Want goed stromend water heb je eenvoudigweg nodig om te douchen, te koken, je was te doen, een lekker bad te nemen. Water is nodig om in leven te blijven. En om gemakkelijk en lekker te leven. Het is super vervelend dat die loodgieters het tegenwoordig zo druk hebben, en we vaak een week of langer moeten wachten, want dit probleem wil je zo snel mogelijk opgelost hebben!

Als het om water gaat, spreken we over een eerste levensbehoefte. Hoe zit het dan met de kraan voor onze seksuele energie, onze innerlijke levensstroom? Seksuele energie is niets minder dan levensenergie. Wat gebeurt er als we onze ‘levensenergie-kraan’ helemaal openzetten? Stroomt het vrij uit, of zijn er blokkades?


Wat gebeurt er met je als je seksuele energie is geblokkeerd?
Voel je je regelmatig chagrijnig, moe, somber, onrustig of futloos? Loop je rond met burnout-achtige verschijnselen? Dan is de verbinding met je lichaam niet zoals die moet zijn.
Nou ja, denk je misschien, ik heb daar geen tijd voor, want ik heb een business in stand te houden. En dáár mis je een belangrijke schakel. Zit je vast in je leven, dan zal ook je bedrijf eerder verlies dan winst draaien. Je mist het creatieve gevoel dat je nodig hebt om je bedrijf te runnen. Zo haal je er niet uit wat er in zit.
Business is een intellectuele sport, waarvoor je vooral je hoofd gebruikt. Maar je hoofd kan niet zonder de rest van je lijf!

Nog los van je bedrijf, herken je jezelf in meer- of minderen mate in de volgende kenmerken?
Er komt bijna letterlijk niets uit je handen. Je voelt je vaak slachtoffer van het leven. Je zoekt liefde, erkenning en vervulling bij een ander. Je hebt totaal geen zin om te vrijen (of je zoekt het liever buiten de deur in oppervlakkig contact). Daarbij voel je je steeds ongemakkelijker in je relatie. Je voelt je niet verbonden met je partner. Je voelt je niet blij en gelukkig.
Als deze kenmerken zich voordoen is je levensenergie al behoorlijk gestagneerd!


Hoe zit het dan met die sexuele energie/ levensstroom, als die vervuild is?
De oorzaak is te vinden in alle negatieve overtuigingen die wij mee hebben gekregen vanuit onze cultuur, opvoeding en omgeving over seksualiteit, ons lijf, over sex, genieten en ons vrouw- en man zijn. Veelal onwaarheden die ons klein hebben gehouden. Onze ouders, familie en andere belangrijke personen hebben het ons met de beste bedoelingen meegegeven, om ons sterker te maken in het leven. Dus op zich is het functioneel (geweest). De vraag is, of je die “”leugens” je leven lang wilt blijven geloven en meedragen? We zijn ons vaak niet bewust dat we hierdoor vanuit andermans energie leven in plaats van onze eigen.


Wat is de andere kant van leugens?
De waarheid! En dat is dat jouw seksuele energie goed mag stromen omdat het jouw levenskracht, jouw levensstroom, jouw creatiekracht is.
Als deze kraan openstaat en de energie goed door je lijf stroomt, dan voel je je vitaal, gezond en creatief. Dan heb je zin om bergen te verzetten in plaats van apathisch op de bank te zitten en je een slachtoffer te voelen. Je hebt er geen belang bij meer om van iedereen te verwachten dat die van je moet houden en voor je moet zorgen.

Je zit lekker in je vel, de energie giert door je lijf, je voelt je blij, licht. Sensueel, levenslustig.
Die energie neem je mee je bedrijf in; je straalt enthousiasme, blijheid, zelfverzekerdheid uit. Dat zijn nu nét de factoren die klanten doet aanhaken, van je kopen, geld naar je over te maken! Als bonus voel je je ook nog vrijer in bed. Je voelt je meer verbonden met je partner. Je relaties zijn een stuk leuker.

Die vrije stroom van energie maakt dat je zakelijk creatiever en productiever bent. Je motivatie is weer top en de productie gaat omhoog.
Het bedrijf boekt sneller resultaten.
Je werkt vanuit hoofd, hart en ziel, daardoor neem je de juiste besluiten op alle vlakken.
Hoe lekker is het , als je lijf in rust en balans is?  Je ervaart en diepere connectie met anderen én met jezelf. .

Kortom: JE LEEFT!


Jane’s tip voor jou

Maak eens een winst- en verliesrekening op
Pak een blocnote en maak een winst- en verliesrekening op. Hoe ziet die er voor jou uit? Hoeveel tijd, energie, geld, relaties, plezier, geluk ben je door de verstopping al kwijtgeraakt en wat komt daar nog bij als je zo doorgaat? Bedenk dan: hoe is het zo gekomen? Misschien gebeurde dit uit schaamte of trots, of uit gewoonte omdat je dacht dat verstopt zitten heel normaal is op een bepaalde leeftijd of als je al jaren in een relatie zit. Misschien is ben je er al zo lang aan gewend, dat je de verstoppingen niet goed herkent.

Wat is je winst als je de blokkades voorgoed verhelpt? Zet het naast het verlies en neem vandaag nog het besluit dat jou alleen maar winst oplevert! Elke dag dat je uitstelt om de blokkades te verhelpen, kun je inboeken op je verliesrekening.

Schoon en goed stromend water is onmisbaar voor elk leven op aarde. Net zo belangrijk is de goede doorstroming van je seksuele energie voor jouw algehele welzijn.

Jane begeleid vele mannen én vrouwen om hun levenskracht weer te optimaliseren. En ze leert je om alle leidingen blijvend schoon te houden. Wil je hier meer over te weten komen over het boek of wat Jane voor jou kan betekenen? Je vind het op haar website: https://janeharidat.com/

Met deze blog hopen we je bewust te hebben gemaakt van het belang van een gezonde stroom van levensenergie. Dat je weet dat jij volledig vanuit JOUW energie en levenskracht kunt leven. En super blij én succesvol kunt zijn.

Hoe heerlijk is het om een leven vol liefde en levenskracht te leven? En vol winst en successen?

Wij gunnen je dat alles: Vrij en vervuld op alle vlakken.

Laat ons weten wat jij hier uit haalt in een reactie hieronder:

About the author 

Marja Dettmer

Stefan en Marja Dettmer zijn al ruim twintig jaar ondernemer. Zij zijn eigenaren van meerdere bedrijven, waaronder Succesgids en Momentum Mastermind. Hun missie is om ondernemers te ondersteunen bij het opbouwen van een succesvol bedrijf. In het bijzonder ondernemers die de drive voelen om iets te betekenen voor de wereld.
Naast hun brede ervaring als ondernemers, businessmentors en facilitators van ‘Boards of Directors’ en Mastermind-groepen houden zij zich al minstens twee decennia bezig met persoonlijke ontwikkeling. Voor hen gaat dit hand in hand:

De groei van een onderneming is direct gerelateerd aan de groei van de ondernemer zelf -Stefan Dettmer


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Blijf op de hoogte en ontvang waardevolle content:

>